konik paarden

De Konik is een bijzonder paardenras. Zijn oorsprong ligt in Polen alwaar men probeerde de 'uitgestorven' Tarpan weer terug te fokken. Het zijn ruige,sobere paarden die het meest verwant zijn aan de Tarpan, zoals de aalstreep over de rug, hun muisgrijze kleur en soms nog de aanwezigheid van 'zebra' strepen op de benen, een volle staart, stevige benen en hoeven, korte hals, goede weerstand,..

Meer info over ontstaan van deze paardjes op deze link: KONIK


                               brego en ubi

Brego (links op de foto) is een ruin van 11,5 jaar. Ubi (rechts) is een hengst van 6,5 jaar. Beide paarden zijn geboren en opgegroeid in kuddeverband in een natuurgebied in Vlaanderen.

Samen proberen we een zo natuurlijk mogelijke communicatie op te bouwen. Connectie, lichaamstaal, ontspanning, samenhorigheid, je bewust worden van elke beweging en intentie, dit zijn zo de voornaamste kernwoorden voor het omgaan met het pure wezen en ziel van de paarden.

Op aanvraag kan je deze paardjes ontmoeten, voor een wandeling door het bos aan de hand of lichaamstaalwerk op de weide.
Individuele begeleiding, geen ervaring met paarden vereist.

"...and I whispered to the horse: trust no man in whose eye you don't see yourself reflected as an equal" - Don Vincenzo Giobbe

Hieronder enkele foto's :


video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more