aanbod

VOOR BEHEERDERS VAN TERREINEN

De natuurkudde biedt terreinbeheerders (overheidsinstellingen, gemeenten, provincie, natuurverenigingen en privaat) een duurzame, ecologische en professionele oplossing in de zoektocht naar de meest geschikte manier van beheer voor hun terrein. Het inzicht, de natuurkennis en de ervaring van de herder met de verschillende begrazingsregimes dragen bij tot het ontwikkelen van een aangepast beheer.

In overleg met de beheerder kan gezocht worden naar verantwoorde manieren om de vooropgestelde natuurdoelstellingen te bereiken (o.a. verschralingsbeleid), een specifieke ecologische problemen van het terrein (o.a. exoten) op te lossen of in het onderhouden van het terrein te voorzien.

Lees meer in de rubriek 'natuurbeheer'.


VOOR RECREANTEN, SCHOLEN, GROEPEN,..

Hier zijn verschillende arrangementen zodat jullie mee kunnen genieten van de schaapskudde. De herderin geeft deskundig uitleg waarom deze schaapjes hier op het natuurgebied aan het werk zijn. En ze toont hoe je met de bordercollies de kudde schapen kan samenhouden en sturen.

meer info:

- belevingswandeling

Hier kan je mee op wandel gaan met de kudde door het bos. Dit kan op een weekdag of in het weekend. (Tip: op weekdag is het veel rustiger.)

Afspraakplaats kan aan Drongengoedhoeve of aan Jagershof.
Prijs voor groep tot 20 personen: 1 uur is €45 en voor 2uur is €65.
Voor reservatie, stuur naar info@natuurkudde.be, met hierin je gewenste datum, uur en aantal personen, indien met kindjes ook de leeftijd vermelden.
 

- educatief aanbod

Bij deze wandeling voor een groep tot 15 kindjes van 6-12 jaar, gaan we op stap met de kudde door het bos en is er een stopplaats voorzien waar er meer uitleg over de schapen, honden, herder en de natuur zal gegeven worden met educatief materiaal.
Ook mogelijk met extra optie wolbewerking : wol 'kaarden' of kammen, werken met spintol of spinnenwiel, uitleg verschillende vilttechnieken, armbandje maken met punnikster,..

Voor info, prijs en /of reservatie, stuur een berichtje naar info@natuurkudde.be.

Alvast bedankt en hopelijk tot dan !!


                     kalender 2017

logo.png

Vanaf april 2017 gaan we terug van start met de begrazingsopdracht in het Drongengoedbos te Ursel. Hier zal de kudde tot november beheerswerken uitvoeren langs de dreven in het bos en op de heideterreinen op het militair vliegveld.


Zondag 23 april gaan we naar een excursie konikpaarden!

Al ruim 3 jaar organiseert Equine Studies excursies naar de Konikpaarden bij Slot Loevestein, Nederland. Tanja de Bode is onze excursie leider en is al zo'n 8 jaar beheerder van deze paarden zij is werkzaam bij de organisatie Free Nature.
Klik hier voor website Equine Studies.
Klik hier voor website Free Nature.


Op DONDERDAG 25 MEI nemen we deel aan de Heilige Bloedprocessiestoet in Brugge. Een kleine kudde schapen met herder zal in het gedeelte van Abraham te zien zijn!

Meer info klik hier


De Natuurkudde zal ZONDAG 28 MEI met infostand en met schaapjes te zien zijn op deze eerste ambachtenmarkt in Gent op de Vrijdagmarkt :)

Samen met Runa, die prachtige gevachtvilte vachten verkoopt, zie rubriek VACHTEN.

Wolververs, spinners, wevers, vilters, plantaardige ververs, houtbewerkers, smeden, klompenmakers, stoelvlechters, zelfs Kelten zullen er aanwezig zijn, naast zoveel anderen …


Op de 'Curieuzeneuze Ambachtenmarkt' in Kluizen/ Evergem op ZONDAG 25 JUNI zullen we ook aanwezig zijn met infokraam en knuffelschapen :)

meer info klik hier


ZONDAG 17 DECEMBER, Natuurkudde en zoveel meer op de Kersthappening te Eksaarde !!