aanbod

VOOR BEHEERDERS VAN TERREINEN

De natuurkudde biedt terreinbeheerders (overheidsinstellingen, gemeenten, provincie, natuurverenigingen en privaat) een duurzame, ecologische en professionele oplossing in de zoektocht naar de meest geschikte manier van beheer voor hun terrein. Het inzicht, de natuurkennis en de ervaring van de herder met de verschillende begrazingsregimes dragen bij tot het ontwikkelen van een aangepast beheer.

In overleg met de beheerder kan gezocht worden naar verantwoorde manieren om de vooropgestelde natuurdoelstellingen te bereiken (o.a. verschralingsbeleid), een specifieke ecologische problemen van het terrein (o.a. exoten) op te lossen of in het onderhouden van het terrein te voorzien.

Lees meer in de rubriek 'natuurbeheer'.


VOOR RECREANTEN, SCHOLEN, GROEPEN,..

Hier zijn verschillende arrangementen zodat jullie mee kunnen genieten van de schaapskudde. De herderin geeft deskundig uitleg waarom deze schaapjes hier op het natuurgebied aan het werk zijn. En ze toont hoe je met de bordercollies de kudde schapen kan samenhouden en sturen.

meer info:

!! Niet reserveren via drongengoedhoeve

- belevingswandeling

Hier kan je mee op wandel gaan met de kudde door het bos. Dit kan op een weekdag of in het weekend. (Tip: op weekdag is het veel rustiger.)

Afspraakplaats kan aan Drongengoedhoeve of aan Jagershof.
Prijs voor groep tot 20 personen: 1 uur is €45 en voor 2uur is €65.
Voor reservatie, stuur naar info@natuurkudde.be, met hierin je gewenste datum, uur en aantal personen, indien met kindjes ook de leeftijd vermelden.
 

- educatief aanbod

Bij deze wandeling voor een groep tot 15 kindjes van 6-12 jaar, gaan we op stap met de kudde door het bos en is er een stopplaats voorzien waar er meer uitleg over de schapen, honden, herder en de natuur zal gegeven worden met educatief materiaal.
Ook mogelijk met extra optie wolbewerking : wol 'kaarden' of kammen, werken met spintol of spinnenwiel, uitleg verschillende vilttechnieken, armbandje maken met punnikster,..

Voor info, prijs en /of reservatie, stuur een berichtje naar info@natuurkudde.be.

Niet reserveren via drongengoedhoeve.

Alvast bedankt en hopelijk tot dan !!                     kalender 2019

logo.png

Vanaf april 2018 gaan we terug van start met de begrazingsopdracht in het Drongengoedbos te Ursel. Hier zal de kudde tot november beheerswerken uitvoeren langs de dreven in het bos en op de heideterreinen op het militair vliegveld.


Met infostand is de Natuurkudde aanwezig op de infodag groepsuitstappen te Deinze op 23 FEBRUARI.
meer info: www.tov.be


44cdc8ab80931dfa1bdafd7094bf94e3_400x400.jpeg

16 MAART gaan we op praktijkopleiding hoeven bekappen bij Heleen Davies

meer info: www.paardenhoeven.info


ZONDAG 28 APRIL is het Erfgoeddag op de Smoefelbeekhoeve te Maldegem, en we zijn aanwezig met schapen en infostand.


1013332_840629945952821_1045186131_n.jpg

We gaan op studieweekend 18 - 19 MEI bij EquineStudies, bijscholing anatomie en palpatie bij paarden.
meer info: www.equinestudies.nl


Op DONDERDAG 30 MEI nemen we deel aan de Heilige Bloedprocessiestoet in Brugge. Een kleine kudde schapen met herder zal in het gedeelte van Abraham te zien zijn!

Meer info klik hier


ZONDAG 9 JUNI , met de schapen nemen we deel aan de Genoveva-processie stoet te Steenhuffel, Londerzeel.


Op de 'Curieuzeneuze Ambachtenmarkt' in Kluizen/ Evergem op ZONDAG 23 JUNI zullen we ook aanwezig zijn met infokraam en knuffelschapen :)

meer info klik hier


ZONDAG 16 DECEMBER, Natuurkudde en zoveel meer op de Kersthappening te Eksaarde !!