konik paarden

De Konik is een bijzonder paardenras. Zijn oorsprong ligt in Polen alwaar men probeerde de 'uitgestorven' Tarpan weer terug te fokken. Het zijn ruige,sobere paarden die het meest verwant zijn aan de Tarpan, zoals de aalstreep over de rug, hun muisgrijze kleur en soms nog de aanwezigheid van 'zebra' strepen op de benen, een volle staart, stevige benen en hoeven, korte hals, goede weerstand,..

Meer info over ontstaan van deze paardjes op deze link: KONIK


Begrazing in natuurgebieden

De paarden begrazen in het natuurgebied Maldegemveld. In overleg met Natuurpunt bekijken we waar en wanneer de paarden op welke begrazingsblokken kunnen staan. vb in voorjaar op percelen met veel berkenopslag of winterbegrazing op gemaaide pitrusterreinen en in de zomermaanden op de schrale heideterreinen. De begrazing gebeurd altijd extensief, ook afwisselend of samen met koeien of galloways.hoefverzorging

Volop in opleiding als natuurlijk/barefoot hoefbekapper/verzorger
Reeds gevolgde opleidingen:
- Basiscursus natuurlijk bekappen bij HoefNatuurlijk
- Lezing ‘het belang van korte bekapintervallen’, van Gary Stals
- Intro workshop hoefbekappen, Paardenzorg/Philip Bernard
- Cursusdag ‘inzicht in hoeven’, van Heleen Davies
- 8 daagse opleiding professioneel hoefbekapper, bij Paardenzorg/Philip Bernard
- Cursusdag Praktijk ‘onderhoudstrimmen’, van Heleen Davies
- Gestart met opleiding als ‘Barefoot Paardadviseur’, Odisee Hogeschool


Onze 3 konik paarden zijn geboren en opgegroeid in kuddeverband in een natuurgebied in Vlaanderen.

Samen proberen we een zo natuurlijk mogelijke communicatie op te bouwen. Connectie, lichaamstaal, ontspanning, samenhorigheid, je bewust worden van elke beweging en intentie, dit zijn zo de voornaamste kernwoorden voor het omgaan met het pure wezen en ziel van de paarden.

Op aanvraag kan je deze paardjes ontmoeten, voor een wandeling door het bos aan de hand of lichaamstaalwerk op de weide.
Individuele begeleiding, geen ervaring met paarden vereist.

"...and I whispered to the horse: trust no man in whose eye you don't see yourself reflected as an equal" - Don Vincenzo Giobbe

Hieronder enkele foto's