De begrazingsopdracht

logo.png

In 2015, 2016, en nu ook zeker in 2017!, zal de Natuurkudde te zien zijn in Drongengoed te Ursel. Van half april tot en met half november herderen we met een kudde van 200-230 schapen, in opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos. Hier wordt ca 32 ha waardevolle natuur geoptimaliseerd.
www.natuurenbos.be/drongengoedboshelp mee met de Opstart van de natuurkudde !

Klik hier voor meer info. Bedankt !

sponsorwandelingen voor het verderzetten van het begrazingsproject in het Drongengoedbos :

Een vriendin van me is reeds jarenlang herderin in het Drongengoedbos. Ze heeft hiervoor 3 honden en 2 paarden waarmee ze dagelijks kuddes tot soms 250 schapen door velden en bossen leidt. Voor haar is dit niet zomaar een job maar wel een ware levensstijl. Leentje is iemand die door de jaren heen enorm veel kennis verzamelde over de verzorging en de training van haar dieren maar ook over de natuur waar ze zich dagelijks in bevindt.
Spijtig genoeg heeft haar werkgever (eind 2014) beslist om het schapenproject te stoppen, de schapen te verkopen en de herders te ontslaan waardoor Leentje deze job niet meer in loondienst kan uitvoeren.
Maar gelukkig laat deze taaie herderin zich niet zomaar van haar passie afslaan en ze besliste om haar eigen herdersproject op te starten! Ze redde 30 schaapjes en is nu volop bezig om haar eigen kudde schapen naar de toekomst toe verder uit te bouwen!
Hier komt natuurlijk heel veel bij kijken en ik wil haar graag steunen bij de aankoop van haar schapen door middel van het organiseren van een herderswandeling samen met jullie. Ik kan je verzekeren dat een wandeling met Leen en haar dieren een echte verrijking is. Diegene onder jullie die Leentje ook kennen kunnen mij hierin zeker bevestigen.
Dus, hebben jullie zin in een sponsor-wandeling ten voordele van jezelf (tot rust komen in de natuur met hond/paard en schaap) en ten voordele van een gepassioneerde herderin en haar kudde?
De tocht (te voet!!) gaat door in het Drongengoedbos te Ursel (Knesselare).

De sponsoring kan overgeschreven worden op rekeningnummer: BE79000014407833. Om specifiek af te spreken voor een wandeling, gelieve rechtstreeks Leen Ricour een bericht te sturen!!
Veel liefs en hopelijk tot binnenkort !!
— Veerle Vandendriessche

Er kunnen herderwandelingen doorgaan op reservatie vanaf de maand mei, meer info bij 'aanbod'. En voor verdere afspraken via info@natuurkudde.be.


allerlei: stoeten, evenementen, demo's, ...

Gouden boomstoet, brugge 19-20/08/2017


ambachtenmarkt, gent 05/2016


Sint - Genoveva processiestoet, Steenhuffel 05/2016
 


alternatieve kersthappening, eksaarde 12/2015


vollezele leeft, dag van het brabants trekpaard, 10/2015


gallische hoeve, 'door de wol geverfd', destelbergen, 07/2015


braderie maldegem, thema schotland, 06/2015


schapenscheer- en lammetjesdag, drongengoedhoeve, 03/2015


alternatieve kersthappening, eksaarde 12/2014


Pierlala folklorestoet 2014, Ursel


de schaapjes op de gallische hoeve, destelbergen 2014


Vollezele leeft, Dag van het Brabants trekpaard 2014


Kvlv op bezoek bij de kudde in het bos 2013


Vollezele leeft, Dag van het Brabants trekpaard 2013