Boek: 'Waar lopen de schapen?'

'Begraas en beheer de natuur met schapen, dat is de boodschap van mijn boek.' - Margo Vonk

Het ultieme gevoel van vrijheid. Dat zie je als je een herder tegenkomt met zijn of haar schapen en zijn hond. Herder zijn lijkt niet meer van deze tijd. Vroeger moest een herder op stap met zijn schapen om op een goedkope manier aan voedsel te komen. Nu gaan herders op stap om de schapen aan het werk te zetten. De moderne herder zoekt naar allerlei manieren om te kunnen leven van de schapen. Schapen leveren wol, vlees en kaas. Mensen genieten van scheerdersfeesten en lammetjesdagen. Minder bekend is dat schapen ook echt nuttig zijn om de Nederlandse natuurgebieden te onderhouden.

Herders vertellen hun eigen verhaal, wat het betekent om herder te zijn en te werken met schapen in onze tijd.

Meer info: www.margovonk.nl